18 May 2022
ABONE OL

Edirne Restoranları – Edirne En İyi Restoranlar

Edirne hem Anadolu hem de Balkanların lezzetlerini bir arada bulundurur. Osmanlı saray mutfağının esintilerini görebileceğiniz Edirne’ye ait birçok meşhur lezzet bulunmaktadır. Bu lezzetleri tatmak isteyenler Edirne restoranları hakkında araştırma yapmaktadır. Edirne’nin en iyi restoranları hakkında merak edilenleri sizler için bir araya getirdik.

Edirne Restoranları – Edirne En İyi Restoranlar

Edirne denilince akla her ne kadar Edirne tava ciğeri gelse de Edirne mutfağı oldukça zengin ve renklidir. Edirne lezzetleri arasında mutancana, mamzana, kadınbudu köfte, elbasan tava, zirva, ciğer sarma, akıtma, bademli baklava gelmektedir. Edirne’de ne yenir diye düşünüyorsanız, listemize göz gezdirebilir hem Anadolu hem de Balkan lezzetlerini tadabilirsiniz.

Edirne En İyi Ciğerci

Edirne tava ciğerinin sınırları ülkemiz sınırları dışına çıkmış bir lezzettir. Edirne tava ciğeri yemek için birçok restoran Edirne’ye gitmektedir. Edirne en iyi ciğerci sorusuna ise yanıt olarak birçok restoran karşımıza çıkmaktadır. Ciğerci Niyazi Usta, Meşhur Edirne Ciğercisi, Aydın Tava Ciğercisi, Meşhur Edirne Ciğercisi Kazım ve İlhan Usta ciğer yemek için tercih edilebilir.

Aydın Tava Ciğerci

Edirne tava ciğeri denilince akla gelen mekanlardan biri Aydın Tava Ciğerci’dir. Oldukça popüler bir mekan olan Ciğerci Aydın’da kuyrukla karşılaşabilirsiniz. Eşsiz tava ciğerinin yanında kızarmış acı biber, turşu yiyebilirsiniz.

Ciğerci Niyazi Usta

Ciğerci Niyazi Usta da tava ciğeri yemek isteyenlerin uğrak adreslerinden biridir. Edirne’ye günübirlik ya da farklı sebeplerden gittiğinizde Ciğerci Niyazi Usta’ya uğrayabilir, tava ciğerinizi yiyebilirsiniz. Edirne tava ciğerinin yanında cacık, söğüş, kızarmış yeşil biber ile ciğerin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Meşhur Edirne Ciğercisi Kazım ve İlhan Usta

Kazım ve İlhan Usta, tava ciğeri kendilerine has bir sunumla müşterileriyle buluşturuyor. Edirne’de tava ciğeri yemek istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

Lalezar Restoran

Meriç Nehri kıyısındaki Lalezar Restoran kahvaltı ve yemek seçenekleri ile dikkat çekmektedir. Tava ciğeri, köfte, Hayrabolu tatlısı gibi Edirne’ye özgü tatların yanı sıra farklı lezzetler tatmak da mümkündür. Yöresel lezzet tercih etmeyenler için de birçok seçenek bulunuyor.

Zindanaltı Meyhanesi

Edirne alkollü restoran veya meyhane arayışındaysanız Zindanaltı Meyhanesi tercih edebilirsiniz. Klasik meyhane mezelerinin yanı sıra farklı lezzetler sunan Zindanaltı Meyhanesi, Edirne’nin en gözde mekanlarından biri. Trakya lezzetlerini tadabileceğiniz mekanda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

En iyi Edirne restoranları hakkında detaylı bilgiyi mekanı arayarak alabilirsiniz.

0 Yorum

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Edirne En Meşhur Yöresel Lezzetleri
YEME - İÇME
Tekirdağ’da Ne Yenir, Nerede Yenir?