27 June 2022
ABONE OL

Edirne Badem Ezmesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Edirne yöresel yemekleri ve tatlıları ile alışılmışın dışında lezzetlere imza atmaktadır. Farklı tatları bir arada kullanarak harikalar yaratan Edirne mutfağı, ülkenin dört bir yanından gelenler tarafından denenmektedir. Yılın her dönemi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Edirne, bölgesine gelenlerin deneyip beğendiği lezzetleri ile ün kazanmaktadır.

Edirne Badem Ezmesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Oldukça beğenilen Edirne mutfağının meşhur tatlılarından biri olan badem ezmesi, kendine özgü bir lezzete sahiptir. Edirne yöresine özgü bademler kullanılarak yapılan badem ezmesi, Osmanlı mutfağından Edirne mutfağına yansıyan tatlılardan biridir. Köklü bir tatlı olan badem ezmesinin tarihi Edirne’nin Osmanlı’ya başkentlik ettiği yıllara dayanmaktadır. Kaynaklara göre Sultan II. Murat’a Mısırlı şekerci usta tarafından sunulan özel bir lezzet olarak bilinmektedir. Bu sayede Edirne’ye kazandırılan bu tatlı, turistik bir değere sahiptir. Edirne’nin çeşitli satış noktalarında ve çarşılarında satışa sunulan badem ezmesi kolaylıkla bulunabilmektedir.

Edirne Badem Ezmesi İçin Gereken Malzemeler

Edirne badem ezmesi yapımı için kolaylıkla bulunabilecek birkaç malzeme gereklidir. 300 gram kabukları soyulmuş badem, yarım su bardağı şeker, çeyrek su bardağı su ve yarım çay kaşığı limon suyu ile badem ezmesi yapılabilmektedir. Peki badem ezmesi nasıl yapılır?

Edirne Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?

Badem ezmesi yapımı herkesin yapabileceği kolay tatlılardan biridir. Badem ezmesi, kalabalık sofralarda sevdiklerinize ikram edebileceğiniz unutulmaz lezzetlerdendir. İşte hem tarihi hem de kültürel değeri olan badem ezmesi tarifi

Badem kabuklarını soymak için öncelikle bademleri ılık suda bekletmelisiniz. Ilık suda beklettiğiniz bademlerin kabuklarını kolayca soyabilirsiniz.

Bademlerin kabuklarını soyduktan sonra, içlerini havanda un haline getirmelisiniz.

Derin bir tencereye su ve toz şekeri yerleştirdikten sonra koyu bir kıvama gelene dek karıştırılmalıdır.

Tam kıvamında olan şerbete limon suyu eklemelisiniz. Daha sonra bir iki damla su serpiştirmelisiniz.

Şerbeti ılık bir sıcaklığa getirinceye dek tel ile çırparak beyaz rengi elde etmelisiniz.

Beyazlaşan şerbete un halindeki bademleri eklemek gerekir. Bu işlemden sonra tahta bir kaşık yardımı ile badem unu şerbete yedirilmelidir. 8 dakika boyunca devam ettirilen bu işlem sonucunda kıvamlı bir hamur elde edilir.

Elde edilen hamur mermer bir yüzeyde sıkı bir şekilde yoğurulmalıdır.

Hamurdan ufak parçalar koparılır ve el ile rulo bir biçime getirilir.

Rulo hamur, iki parmak kalınlığında dilimlere bölünür ve servis edilir.

0 Yorum

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Edirne En Meşhur Yöresel Lezzetleri
YEME - İÇME
Tekirdağ’da Ne Yenir, Nerede Yenir?