25 November 2022
ABONE OL

Brokoli Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Brokoli, lahanagiller familyasına ait sebzelerden biridir. Kış aylarında hasat edilerek tüketime hazır hale gelen brokoli, lezzetli kış yemeklerinin malzemesi olur. Zengin besin içeriğine sahip olan brokoliyi haşlayarak veya yemeğini hazırlayarak tüketebileceğiniz gibi brokoli çorbası da hazırlayabilirsiniz. Kış aylarında içinizi ısıtacak brokoli çorbası, zengin besin içeriğine sahip olacağından vücut direncinizin artmasına da destek olacaktır. Sizin için hazırladığımız brokoli çorbası tarifi ile faydalı ve lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Brokoli Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Brokoli; vitaminler, mineraller ve lif açısından zengin bir sebzedir. Vücuttaki iltihabın azaltılmasını sağlayan bu sebze, antioksidan özellikleri sayesinde vücudunuzu kanserden de korur. Diyabet hastaları için süper besin olan bu sebze, kan şekerini düzenler. Kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunan brokoli ile bağışıklık ve sindirim sisteminizin çalışmasını da düzenleyebilirsiniz.

Brokoli, zengin besin içeriği ile insan vücudu için sayısız fayda sunar. Kimilerinin çiğ veya pişirerek tükettiği brokolinin çorbası ve yemeğini de hazırlayarak tüketimini kolay hale getirebilirsiniz. Genellikle sonbaharda hasat edilen brokoli, kış aylarında tüketim için ideal sebze çeşitleri arasında yer alır. Kış sebzesi olan brokolinin seveni olduğu kadar lezzetinden hoşlanmayan kişiler de vardır. Brokoli tüketmenizi kolay hale getirecek brokoli çorbası ile kış aylarında içinizi ısıtarak bu şifalı sebze ile vücudunuza farklı açılardan faydalar da sağlayabilirsiniz. Diyet planınıza da dahil edebileceğiniz brokoli çorbası ile vücut sağlığınızı iyileştirebilirsiniz. Peki, brokoli çorbası nasıl yapılır?

Brokoli Çorbası İçin Gereken Malzemeler

Brokoli çorbası faydaları ve lezzeti ile öne çıkar. Bu faydalı ve lezzetli çorbayı hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız malzemeler: 500 gram brokoli, sıcak su, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, bir miktar tuz ve karabiber olarak sıralayabiliriz.

Bu çorbayı hazırlarken içine krema ekleyerek kremalı brokoli çorbası olarak da tüketebilirsiniz.

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

İçinizi ısıtacak bu çorba, içerisinde bulunan brokolinin faydalarını da sunar. Kış sebzelerinden olan brokoliyi, brokoli çorbası tarifi ile brokoli tüketimini daha pratik hale getirebilirsiniz.

Brokoliyi küçük parçalara ayırarak tencereye koyun. Önceden ısıttığınız suyu, brokolilerin üzerini bir miktar geçecek kadar dökebilirsiniz.

Brokoliler haşlanırken farklı bir tencerede zeytinyağı ile tereyağını eritebilirsiniz. Daha sonra yağların içine unu ekleyerek hafif renk alana kadar kavurun. Unun üzerine brokoliyi haşladığınız suyu azar azar ekleyin. Unun topaklanmamasına dikkat edin.

Yaklaşık 2-3 dakika kaynattıktan sonra süzdüğünüz brokolileri, suya ekleyin.

Çorbanızın pürüzsüz bir hal alması için el blenderından yardım alabilirsiniz.

Ardından çorbanıza tuz ile karabiber ekleyerek bir süre karıştırın.

Çorbanızı bir süre kaynattıktan sonra kaselere ekleyerek servis edebilirsiniz.

0 Yorum

Benzer İçerikler

YEME - İÇME
Edirne En Meşhur Yöresel Lezzetleri
YEME - İÇME
Tekirdağ’da Ne Yenir, Nerede Yenir?