13 December 2021
ABONE OL

Tekirdağ’da 80 Kişi TURKOVAC Aşı Çalışmasına Katıldı

Tekirdağ Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede il genelinde 80 kişinin TURKOVAC aşısı olduğunu ifade etti.

Tekirdağ’da 80 Kişi TURKOVAC Aşı Çalışmasına Katıldı

TURKOVAC'ın Faz-3 çalışmasına gönüllü kahramanların desteğiyle devam edildiğini  ifade eden Kalkan, şöyle konuştu:

"Bizi bugünlerde en çok heyecanlandıran şey, Sayın Bakanımızın da açıkladıkları üzere, TURKOVAC aşımızın gün sayması. Aşımızın vatandaşlarımız ve dünyadaki diğer insanlarla buluşacağı günleri bekliyoruz. Aşı çalışmalarına şu ana kadar ilimizde 80 vatandaşımız katıldı. Aşı olan vatandaşlarımızdan herhangi bir yan etki, bir komplikasyon duyurusu bize gelmedi. Bunun ötesinde aşı olan herkes çok memnun ve kendilerini çok iyi hissediyor."

Kalkan, kent sakinlerini Çorlu Devlet Hastanesi’nde yapılan çalışmaya davet ederek, "Aşı için müracaat ederlerse, hem kendileri hem ülkeleri hem de insanlık adına çok büyük bir yararlılık göstermiş olurlar. Aşı olan vatandaşlarımızın sayısının yükselmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İnsanların salgını hafife almaması gerektiğini vurgulayan Kalkan, şunları kaydetti:

"Maske takmak bunu bir kültür haline getirmek çok önemli. Havada damlacık yoluyla asılı kalıyor bu mikroorganizmalar. Tam da bu ayları seviyor ve bulaş kendine önemli bir ortam elde etmiş oluyor. Bunu kırmanın bir yolu da sık sık kapalı ortamları havalandırmak temiz havayı davet etmek. Kapalı alanlarda yakın mesafede uzun süre oturmamak gerekiyor. Artık insanların bu uygulamaları bir kültür haline getirmesini bekliyoruz."

 

0 Yorum

Benzer İçerikler

TEKİRDAĞ
Tekirdağ’da Gezilecek Yerler