10 May 2021
ABONE OL

Avrupa'ya Açılan Sınır Kapılarında PCR Testi İbrazı Zorunluluğu Uygulaması Sürüyor

Avrupa'ya açılan sınır kapılarında yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında yurt dışından gelenler için "PCR testi ibrazı zorunluluğu" uygulaması devam ediyor.

Avrupa'ya Açılan Sınır Kapılarında PCR Testi İbrazı Zorunluluğu Uygulaması Sürüyor

Salgınla mücadele amacıyla 30 Aralık 2020'de başlatılan uygulama çerçevesinde kara, deniz ve hava yoluyla Türkiye'ye gelenler için 72 saat geçerliliği olan negatif PCR testi isteniyor. Türkiye'nin Avrupa'ya açılan sınır kenti Edirne'deki Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarında uygulama sürüyor, Türkiye'ye giriş yapan yolcuların negatif test sonucunu ibraz etmesi gerekiyor.

Testi olmayanlar Türkiye'de göstereceği ya da İl Sağlık Müdürlüğünce gösterilecek adreslerde karantinaya alınıyor.

"Sağlık Çalışanlarımız Hem PCR Kontrolleri Hem De Ateş Takiplerini Yapıyorlar"

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mustafa İshak Yıldırım, sınır kapılarındaki PCR testi kontrollerinin sorunsuz şekilde sürdüğünü söyledi. Covid-19'la mücadele kapsamında Türkiye'ye giriş yapanlara yönelik önemli tedbirler alındığını belirten Yıldırım, bulaşın önüne geçmek için çaba sarf ettiklerini aktardı.

Çalışmaların 24 esasına göre aralıksız yapıldığına dikkat çeken Yıldırım, "Sağlık çalışanlarımız hem PCR kontrolleri hem de ateş takiplerini yapıyorlar. Şu an için herhangi bir problemimiz bulunmuyor. Pozitif gelen kişiler de oluyor. Türk vatandaşıysa genelgelere göre yaklaşımımız farklı, yabancı ülke vatandaşıysa genelgeye göre yaklaşımımız farklı oluyor.” dedi.

0 Yorum

Benzer İçerikler