24 November 2022
ABONE OL

Fransız Edebiyatının En İyi Romanları

Fransız Edebiyatı, dünyanın en zengin edebiyatlarından biridir. Fransız Edebiyatı yazarları ve eserleri ile dünyada ün kazanır. Yüzyıllar boyunca edebiyatla ve farklı fikirlerle ilgilenen Fransızlar, birçok farklı türde eser vermiştir. Dolayısıyla farklı bakış açısı kazanmak isteyenler için benzersiz bir fırsat olan Fransız Edebiyatı klasikleri, eleştirel düşünme, içerik üretme ve konulara farklı açıdan bakma becerisi kazandırır. Fransız Edebiyatı okunması gereken kitaplar konusunda geniş bir yelpaze sunar.

Fransız Edebiyatının En İyi Romanları

Denemeler, Montaigne

Deneme türünde yazılan bu kitap, bir başucu kitabı niteliği taşır. Montaigne, Denemeler kitabında hayata dair farklı konulardaki düşüncelerini kısa kompozisyonlarla derlemiştir. Denemeler için “Ben kitabımı yaptığım kazar kitabım da beni yaptı diyen Montaigne, insanı düşünmeye teşvik eder.

Kibarlık Budalası, Molière

Moliere ya da gerçek adı ile Jean-Baptiste Poquelin, usta bir oyun yazarı olarak bilinir. Fransız komedisinin yaratıcısı olarak bilinen yazar, yaşamı boyunca çeşitli oyunlar yazıp yönetmiş ve hatta oynamıştır. 4. Mehmet’in elçisi olarak Paris’e gelen Süleyman Ağa’nın Fransız sarayına beklenen ilgiyi vermemesi üzerine 14. Louis’nin intikam almak için sipariş ettiği oyundur. Burjuva Mösyö Jourdain’in asilzade olma çabasını anlatır. İlk kez 1670’te sahnelenmiştir. 14. Louis’nin en çok güldüğü Moliere oyunu olarak tarihe geçmiştir.

Madam Bovary, Gustave Flaubert

Fransız Edebiyatı romanları arasında yer alan Madan Bovary, Flaubert’in romantizmin sonu realizmin başlangıcı olarak nitelendirdiği eseridir. Dolayısıyla Fransız Edebiyatı için önemi büyüktür. İlk realist eser olarak kabul edilir. Hayallerinin ve tutkunun peşinde olan Emma’yı anlatan eser, döneminden çok farklı bir yaklaşımı olduğu için tepki alır.

Germinal, Emile Zola

Naturalizm akımının başlıca temsilcileri arasında yer alan Emile Zola’nın en popüler eserlerinden biridir. Germinal, Kuzey Fransa’daki maden işçilerinin uzlaşmayarak greve gitmelerini anlatır. Kelime anlamı tohum olan “Germinal” ile kişilerin vicdanlarından başlayarak bot atacak bilinç ifade edilir. Germinal, emeğin ve ekmeğin kitabı olarak tanımlanır. İnsanlık dışı şartlarda çalışan işçilerin sesini duyabilmenizi sağlayan bu eser, Dünya edebiyatında önemli bir eserdir.

Sefiller, Victor Hugo

Fransız Edebiyatı kitapları arasında yer alan Sefiller, Victor Hugo’nun en çok bilinen eserdiri. Farklı karakterlerle okuyucuyu 19. yüzyıl başındaki Fransa’ya doğru çeken yazar, Fransız toplumundan yola çıkarak tüm insanlığa seslenir. Adalet sistemini eleştiren ve suç ile ceza kavramlarını sorgulatan gerçekçi karakterleri ile Sefiller eseri, okunması gereken kitaplar arasında yer alır.

0 Yorum

Benzer İçerikler

KÜLTÜR SANAT
Yolculukta İzlenebilecek Mini Diziler
KÜLTÜR SANAT
Tüm Zamanların En İyi Türk Dizileri