05 January 2022
ABONE OL

Yayla Sahili Nerede? Yayla Sahilinde Denize Girilir Mi?

İstanbul’a oldukça yakın bir konumda bulunan, Saros Körfezi’nin eşsiz suyuyla birleşen bir nokta Yayla Sahili… Tertemiz suyu ve sakin yapısıyla göz kamaştıran Yayla Sahili, Edirne’nin Keşan ilçesinde yer alıyor. İstanbul’a yakın denize girilecek yer arayışında olanlar ilk tercihini buradan yana kullanıyor.

 

Yayla Sahili Nerede? Yayla Sahilinde Denize Girilir Mi?

Berrak denizi ile dikkatleri üzerine çeken Yayla Sahili, yerleşim yeri açısından da oldukça hareketli. Yerli halkın ve bölgeye gelen tatilcilerin yoğunluk kazandığı bu alanda, hem sakinliği hem de eğlenceyi deneyimleyebilirsiniz. Yeni sahiller keşfetmeyi seviyorsanız Yayla Sahili hakkında merak ettiğiniz detayları sizler için listeledik.

Yayla Sahili’nde sakin ve güzel bir beach seçeneği bulunuyor. Edirne’nin meşhur noktalarından olan Saros Körfezi’ni keşfe çıtıysanız, rotanızı Yayla Sahili’ne çevirmemek için hiçbir nedeniniz yok. Buraya ilk kez geleceklerin en çok merak ettiği sorulardan biri Yayla Sahili’inde denize girilip girilmeyeceği. Genel olarak sakin, berrak ve temiz bir sahil sunduğu için sıklıkla tercih edilen bir yer oluyor. Özellikle bölge halkı yaz aylarında Yayla Sahili’ne yoğun bir ilgi gösteriyor.

Buradaki sahilin etrafı genel olarak temiz bir görünüm sergiliyor. Suyun berraklığı ile özdeşleşen sahilin etrafı da buna uyum sağlıyor. Yayla Sahili’ne geldiğinizde ateş yakmayı düşünüyorsanız gitmeden önce doğadaki ayak izinizi temizlemeyi unutmayın. Bunun için yaktığınız ateşi ve küllerini söndürmek, etrafta çöp bırakmamak atacağınız en iyi adım olacaktır.

Yayla Sahili’nin Denizi Nasıl?

Yayla Sahili’nde denize girmeyi ve ufak bir tatil kaçamağı yapmayı düşünenler, buranın denizi nasıl sorusunu yöneltiyor. Uzunca bir sahile sahip olan bölgede kum plajın, berrak denizin ve sakin suyun tadını çıkarabilirsiniz. Kum plajıyla dikkatinizi çeken Yayla Sahili’nde suyun içinin taşlık ve bazı yerlerinde de denizkestaneleri olduğunu bilmenizde fayda var.  Bu nedenle sahile inmeden önce deniz ayakkabısı almanız şart.

Yayla Sahili'nde Hangi Plaj Tercih Edilir?

Burada denize girebileceğiniz temiz ve güzel alternatifler bulunuyor. Yayla Sahili’nin denizi ne zaman daha yoğun olur diyorsanız, genelde kalabalık olduğunu söylemek mümkün. Etrafta yerleşim çok olduğu için hafta içi ve hafta sonu yoğun bir talep görüyor. Burada denize girmek için güzel ve nispeten daha sakin bir yer arıyorsanız Altunhan Beach’i tercih edebilirsiniz.

 

 

0 Yorum

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Erikli Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Uzunkum Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Saros Körfezi Gezilecek Yerler
GEZİ REHBERİ
Karaağaç Tren İstasyonu Tarihi