07 June 2021
ABONE OL

Süloğlu Gezilecek Yerler

Edirne’ye bağlı bir ilçe olan Süloğlu, küçük ve sıcak ortamı ile sakinlik arayanların ilk tercihlerinden biri olmaktadır. Çünkü, Edirne il merkezine ortalama 33 km uzaklıkta olan Süloğlu ilçesi şehrin kalabalığından arınmış bir yer olmaktadır.

Süloğlu Gezilecek Yerler

Ancak, bu demek değildir ki Süloğlu ilçesi Edirne’ye uzak bir konumdadır. Aksine Süloğlu Edirne’ye çok uzak sayılmamaktadır. Çünkü, Süloğlu’ndan Edirne’ye ulaşım oldukça kolay olmaktadır ama Süloğlu ilçesi ağırlıklı olarak askeri birliklerin bulunduğu bir yer olduğu için genellikle bu ilçede yaşayanlar askerler ya da asker aileleri olmaktadır. Bu nedenle de uzun yıllar boyunca yerleşim yeri olarak kullanılan Süloğlu ilçesinde günümüze kadar ulaşabilmeyi başarmış çok az tarihi yapı kalmıştır.

Bu nedenle sizler için bu tarihi yapıları derledik.

Balkan Şehitleri Abidesi

Süloğlu ilçe merkezine bağlı bulunan Geçkinli Köyünde karşılaşılan Balkan Şehitleri Abidesi, Balkan Savaşları yoğun olarak gerçekleştiği bu bölgede şehit olanların anısına yapılmış bir abide olmaktadır. Yüksek bir höyük üzerine konumlandırılan anıtın giriş kapısının iki tarafında sütunlar ve bu sütunların üzerlerinde de top mermileri bulunmaktadır.

Balkan Şehitleri Abidesi kare bir taban üzerinde konumlanan mermer pramidal bir sütun olarak yapılmıştır. Süloğlu ilçesinin en uğrak noktalarından biri olan Balkan Şehitleri Abidesinde her yıl 26 Mart tarihinde anma törenleri gerçekleştirilmektedir. Balkan Şehitleri Abidesini ziyaret ettikten sonra ilçe merkezine bağlı Tatarlar Köyünde bulunan Tatar Türbesini de ziyaret etmeniz önerilmektedir.

Süloğlu Barajı ve Parkı

Süloğlu ilçe merkezine yakın bir konumda yer alan Süloğlu Barajı 1981 yılında yapılmış olan bir baraj olmaktadır. İlçenin su ihtiyacını karşılayan baraj yaklaşık olarak 52 metre yüksekliktedir. Süloğlu Barajı çevresinde yer alan yeşil alanlar ise mesire alanı olarak kullanılmaktadır. Bu mesire yerinde piknik yapabilmekte ve doğanın tadını doyasıya çıkarılabilmektedir.

Süloğlu’na Nasıl Gidilir?

Süloğlu ilçesi, Edirne il merkezine oldukça yakın bir konumda yer almaktadır. Süloğlu ile Edirne arasındaki uzaklık yaklaşık olarak 33 kmdir. Süloğlu ile Lalapaşa arasındaki ortalama uzaklık ise 20 kmdir. Süloğlu ile Havsa arasındaki uzaklıksa 26 km olarak karşımıza çıkmaktadır ve eğer Süloğlu’na gelmek isterseniz özel aracınızla ya da belirli toplu taşıma araçlarıyla tüm bu ilçelerden Süloğlu’na gelmeniz mümkün olmaktadır.

0 Yorum

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Erikli Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Uzunkum Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Saros Körfezi Gezilecek Yerler
GEZİ REHBERİ
Karaağaç Tren İstasyonu Tarihi