02 September 2022
ABONE OL

Keşan’ın En Popüler Plajları

Keşan plajları, bölgesinde sıklıkla tercih edilen seçenekler arasında yer alır. İlgi gören ve kalabalık Edirne plajları arasında bulunan Keşan plajları, özellikle yaz sezonunda komşu ülkelerden ve yakın çevreden gelen turistleri ağırlar. Yerli ve yabancı birçok turistin akın ettiği Edirne’nin doğal güzelliklerini sergileyen Keşan plajları; doğa ile iç içe, mavinin ve yeşilin birleştiği manzaralar sunar. Doğal güzelliklerinin yanında gezilecek tarihi yerler bakımından oldukça zengin bir bölge olan Edirne’de hem denize girebilir hem de tarihi dokuları görebilirsiniz.

Keşan’ın En Popüler Plajları

Trakya Bölgesi en güzel plajlar konusunda oldukça zengin bir bölgedir. Bu yönüyle sıkça ziyaret edilen bir tatil merkezi olan Trakya Bölgesi’nde çoğunlukla Edirne’ye gelinir. Mavi ile yeşilin el sıkıştığı güzelliklerin uyumuna şahitlik yapabileceğiniz Edirne’de Keşan ilçesine gelerek keyifli bir tatil deneyimleyebilirsiniz. Keşan’da sıcak havaların üstesinden serin sularla gelebileceğiniz popüler plajları tercih ederek serinleyebilirsiniz.

Turizm konusunda Keşan için önemli bir yere sahip olan Saros Körfezi, kendini temizleyen özelliği ile ferah ve temiz bir deniz sunar. Sakin ve tertemiz plajları ile tanınan Keşan, her yıl on binlerce ziyaretçiyi bölgesine çeker. Bu sebeple sıkça tercih edilen Keşan plajlarını sizler için derledik.

Erikli Sahili

Erikli Sahili, Keşan’ın en popüler plajları arasında yer alır. İlçe merkezine yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunur. Merkezden hareket eden toplu taşıma araçları ile ulaşabileceğiniz Erikli Sahili, 2 kilometre uzunluğa sahiptir. Sahil kenarında bulunan pek çok bar işletmesi ile eğlenceli bir deniz tatili olanağı verir. Erikli Sahili’nde deniz yastığı, şezlong, şemsiye gibi birçok imkandan yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda uzun bir sahil şeridine sahip olan Erikli Sahili’nin kamp yapılabilecek alanları da mevcut olduğundan dolayı konaklama konusunda avantajlı bir seçenektir. Ücretsiz olan bu plajda otopark hizmeti de bulunur.

Yayla Sahili

Yayla Sahili, Keşan merkezinin 30 kilometre güneyinde bulunur. Yayla Köyü’ne bağlı olan bu sahil, 2 kilometre uzunluğa sahiptir. Keşan merkezinde hareket eden otobüslerle ulaşabileceğiniz Yayla Sahili, kişisel araçlarla gidenler için de otopark imkanı sağlar. Bölgede yer alan en lüks plaj seçenekleri arasında yer alan Yayla Sahili, Yayla Limanı’nın hemen yanında bulunur. İçerisinde farklı ücretli plajlar bulunan bu mekana gelindiğinde bütçeye ve imkanlara göre seçim yapılabilir. Bar ve yemek işletmelerinin bulunduğu Yayla Sahili Keşan’daki en popüler sahiller arasındadır.

Mecidiye Plajı

Mecidiye Plajı, Keşan’ın merkezine 28 kilometre uzaklıkta bulunur. Mecidiye Köyü’ne bağlı olan bu sahil, Keşan’daki saklı cennet olarak bilinir. Diğer sahillere göre Saros Körfezi’ne daha yakın olan Mecidiye Sahili, temiz bir denize sahiptir. Bu yönüyle ülkemizden ve dünyadan birçok ziyaretçiyi bölgesine çeker. Giriş ücreti bulunmayan bu sahile, Mecidiye merkezinden toplu taşıma ile ulaşım sağlanır. Keşan merkezinden ise aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz. İbrice ve Danişment arasında kalan Mecidiye Sahili, etrafında bulunan ağaçlar dolayısıyla sakin ve oksijen deposu özelliğe sahiptir.

Uzunkum Plajı

Edirne denize girilecek yerler arasında bulunan Uzunkum Plajı, Keşan’nın Mecidiyeköy bölgesinde yer alır. Bu plaj üzerinde çadırlar bulunur. Keşan merkeze 35 kilometrelik bir mesafede bulunan Uzunkum Plajı’na çoğunlukla özel araçlarla ulaşım sağlanır. Toplu taşıma ile ulaşmak isteyenlerin Mecidiyeköy Sahili’ne geldikten sonra 3 kilometre ilerlemesi gerekir.

Edirne’deki diğer plajlar ile karşılaştırıldığında daha lüks olan Uzunkum Plajı, oldukça sakin bir yapıya sahiptir.  Bar ve yemek işletmelerinin bulunduğu Uzunkum Plajı’nda doğa yürüyüşü yapabileceğiniz geniş alanlar da sunulur. Ormanlık alanların arasında bulunan Uzunkum Plajı, eşsiz bir manzara sunar. Aynı zamanda Edirne’nin mavi bayraklı plajları arasında yer alır.

Aygünler Sahil

Aygünler Sahil, yüksek rakımlarıyla birlikte denize atlama sporu yapacak olanlar için oldukça elverişli bir yapıya sahiptir. İbrice Limanı’nın hemen yanı başında bulunan Aygünler Sahili, Gökçetepe Tabiat Parkı ile oldukça yakın bir mesafede yer alır. Deniz seviyesinden başlayarak 20 ile 25 metre arasında bir yüksekliğe sahip olan kayalıkları bulunur. Sahile gelenler genellikle bu kayalıklardan atlar.

Güzel manzaralara ev sahipliği yapan Aygünler Sahili’nde herhangi bir işletme yoktur. Sessiz ve sakin plaj arayanların seçenekleri arasında bulunur. Aynı zamanda Edirne’nin ücretsiz plajları arasında yer alır.

0 Yorum

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Erikli Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Uzunkum Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Saros Körfezi Gezilecek Yerler
GEZİ REHBERİ
Karaağaç Tren İstasyonu Tarihi