24 March 2022
ABONE OL

Erikli Sahili | Erikli Nerede| Erikli Kamp Alanları

Erikli Sahili, Trakya’dan Ege Denizi’ne kadar uzanan geniş ve berrak bir güzelliğe sahiptir.  Sahil kasabası gibi görünen bu doğal güzellik, geniş yapısından dolayı oldukça canlıdır. Aynı zamanda Saros’un en büyük yerleşim yerlerinden biridir.  Eski zamanlarda çadır kampçıları ile başlayan yerleşim oluşumu Erikli Sahili’ni, günümüzde tatil yapılacak yerlerden biri hale getirmiştir. İçerisinde ülkemizin en geniş plajlarından biri olan Erikli Plajı’nı bulundurması, her yaz tercih edilen tatil bölgesi olduğunu destekler niteliktedir.

Erikli Sahili | Erikli Nerede| Erikli Kamp Alanları

Keşan’a bağlı olan ve Erikli Sahili’nde bulunan Erikli Plajı, denizinin rengi ve temizliği ile mavi bayraklı plajlar arasındadır.  Saros Körfezi’nde olan bu plaj, Erikli Köyü’ne 2,5 km uzaklıktadır. Bu bilgilere ek olarak, çevresindeki şehirlere ulaşımı konusunda oldukça tercih edilir. İstanbul ile arasında 260, Edirne ile 120, Tekirdağ ile 113 km olan Erikli Sahili, sıcacık kumları, berrak denizi ile turistlerin uğrak yeri olmaktadır.

Erikli Kamp Alanları

Kamp severler ve tatil yapmak isteyenler için biçilmez kaftan olan Erikli’de karavan turizmine destek olan ve kamp alanları sağlayan birçok firma vardır. Tertemiz kumsalı ve denizi ile ilgi çeken Erikli kamp yapılabilecek yerler arasında bulunmaktadır.  Duş, tuvalet, buzdolabı, wifi gibi pek çok olanak sağlayan Yeşil Kamp, Erikli Camping, Çamlık Kamp bunlardan birkaçıdır. İster kendinize ait çadırınızla ister kamp alanındaki imkanlardan biri olan kamp çadırlarıyla bu kamp alanlarından yararlanabilirsiniz.

Erikli Nerede, Nasıl Gidilir?

Erikli’ye gidebilmek için çeşitli ulaşım seçenekleri bulunur. Otobüs veya özel araç kullanarak gelebileceğiniz Erikli’de toplu taşıma imkanından yararlanarak Erikli Otogarı’na ve beldenin çeşitli noktalarına ulaşabilir veya kendi aracınızı kullanarak gelmeyi tercih edebilirsiniz.

Erikli’ye gelmek için İstanbul’dan çıkıldığını düşünürsek 2,5 saatinizi yola ayırmanız gerektiğini unutmamalısınız. Güneşli gişelerden geçtikten sonra Trakya otoyolunu kullanarak Tekirdağ’a gelebilirsiniz. Malkara Keşan üzerinden Gelibolu’ya doğru döndüğünüzde sağda kalan Enez ve daha sonrasında Erikli sapağı ile karşılaşırsınız. Bundan sonraki yolculuğunuza ağaçlı yollar ile keyifli bir şekilde devam ederek Mecidiye, İbrice tabelasını sol tarafta bırakırsanız, yol sizi Erikli’ye ulaştırır.

0 Yorum

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Erikli Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Uzunkum Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Saros Körfezi Gezilecek Yerler
GEZİ REHBERİ
Karaağaç Tren İstasyonu Tarihi