03 June 2021
ABONE OL

Edirne'nin Tatil Yerleri

Edirne hem komşu ülkelere yakınlığı açısından hem kültürel ve tarihi atmosferi bakımından oldukça önemli bir şehir olmaktadır. Bu nedenle de hem yaz hem de kış aylarında ziyaretçi sayısı yüksek olmaktadır. Ancak tüm özelliklerinin yanı sıra temiz sahilleri ve doğal güzellikleri ile de dikkat çekici bir tatil seçeneği olmaktadır.

Edirne'nin Tatil Yerleri

Edirne bazen pahalı bir şehir olabilmektedir. Bu nedenle sizler için özellikle uygun fiyatlı tatil yapmak isteyenler için Enez ilçesi hakkında bilgiler derledik.

Enez’de Tatil

Edirne’nin sahil şeridine kurulmuş yarımada şeklindeki Enez aslında küçük bir sahil kasabasıdır ve Enez’in tarihsel serüveni incelendiğinde milattan önceki dönemlere kadar uzanan bir geçmişinin olduğunu söylemek gerekmektedir.

Enez kasabasının ilk kurulduğu zamanlara bakıldığında denizin yanında olmasına karşın Meriç Nehri’nin taşan sularından etkilenmemek için biraz daha sahilden içeri çekildiği görülmektedir.

Ayrıca, Enez’in bir sahil kasabası gibi olduğu göz önüne alındığında berrak ve güzel koylarının varlığından da söz etmek gerekmektedir. Bu nedenle sizler için kısaca Enez tatilinizde uğramanız gereken yerleri derledik.

Saroz Körfezi

Saroz Körfezi dünya geneli düşünüldüğünde kendi kendini temizleme özelliği gösteren 6 körfezden birisi olmasıyla ayrıcalıklıdır. Körfez suları bölgenin en temiz suları arasında düşünülebilmektedir. Üstelik körfezin yakınında müstakil evlerin olması da bu bölgede konaklayabilmenize yardımcı olmaktadır.

Vakıf Sahili

Vakıf sahili Enez ile Keşan yolu arasında yer almaktadır. Vakıf Sahili, Abdürrahim Köyü’nün hemen altında bulunmaktadır. Dalgasız ve temiz sularıyla deniz tatili için çok uygun bir lokasyon olarak kabul edilmektedir.

Altınkum Sahili

Altınkum sahili adını kumun renginden almaktadır. Uzun ve altın renginde olan ve bu özelliği ile ön plana çıkan sahil temizliği ile de dikkat çekmektedir. Temiz ve sakin olan sahil yaz aylarında turistlerin gelmesiyle kalabalıklaşabilmektedir ve zaten dünya üzerinde windsurf yapılan üç sahilden birisi olarak değerlendirilmektedir.

Büyükevren Sahili

Büyükevren sahili yerleşim yerlerine uzak olması bakımından daha temiz ve sakin bir sahil konumunda yer almaktadır.

Yayla Sahili

Yayla sahili, Saroz Körfezi’nin uç bölümünde bulunmaktadır ve Saroz Körfezi’nde bulunduğu için de sürekli kendini temizleyen bir sahil olmaktadır.

0 Yorum

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Erikli Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Uzunkum Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Saros Körfezi Gezilecek Yerler
GEZİ REHBERİ
Karaağaç Tren İstasyonu Tarihi