20 June 2022
ABONE OL

Edirne Kaleiçi Nerede, Nasıl Gidilir?

Sınır şehirlerimizden biri olan Edirne, Türkiye’nin kuzey batısında yer almaktadır. Bulgaristan ve Yunanistan ile sınırı olan Edirne’nin zengin bir tarihi vardır. Bu şehir tarihte pek çok imparatorluk için önemli bir konum olduğundan dolayı, günümüzde kültürel etkileri hissedilmektedir. Osmanlı İmparatorluğu için yıllarca başkent olan Edirne, aynı zamanda Balkanlara açılan bir kapı niteliği de taşımaktadır.

Edirne Kaleiçi Nerede, Nasıl Gidilir?

Ülkemizin tarihi ve kültürüne önemli katkıları olan Edirne, çeşitli güzelliğe ev sahipliği yapan semtleri ile dikkat çekmektedir. Bu tarihi ve kültürel güzellikleri bölgesinde barındıran Edirne semtleri arasında bulunan Kaleiçi, şehrin en eski semti olması ile dikkat çekmektedir. Şehir merkezinde yer alan bu semt hem tarihi yönden değerli hem de turistik açıdan rağbet gören yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Bu yönü ile Edirne’de gezilecek yerler arasında bulunmaktadır.

İki katlı, bahçeli ve ahşap yapılı ünlü Edirne Kaleiçi evleri, Osmanlı döneminde Yahudi, Rum ve Bulgar ustalar tarafından inşa edilmiştir. Fakat doğal afetlerden ya da yangınlardan dolayı yıkılan veya zarar gören evler sebebi ile semtteki tarihi doku yıpranmıştır. Bunların yanında Kaleiçi’ni saran ve şehrin tarihine katkıda bulunan Roma surlarının ufak bir kısmının günümüze ulaşması mümkün olmuştur.

Osmanlı camileri, Yahudi Sinagogu ve tarihi evleri ile dikkat çeken Kaleiçi Edirne şehir merkezinde bulunması sebebi ile avantajlı bir konumda bulunmaktadır. Çevresinde pek çok tarihi mekana ev sahipliği yapan bu eski semt, Maarif Caddesi’nde bulunan evleri, Türkiye’nin ve Balkanların en büyük sinagogu ve tarihi pek çok eseri ile dikkat çekmektedir.

Edirne Kaleiçi Nerede?

Şehrin merkezinde bulunan Kaleiçi, Edirne’deki en eski ve tarihi semt olarak bilinmektedir. Merkezi bir konumda yer almasından dolayı ulaşım kolaylığı bulunan bu semt, tarihi yerler görmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği mekanlar arasındadır.

Edirne Kaleiçi’ne Nasıl Gidilir?

Edirne’nin İstanbul’a 235, Ankara’ya 688, İzmir’e 534 kilometre mesafesi bulunmaktadır. Bireysel imkanlara bağlı olarak toplu taşıma veya kişisel araç ile ulaşım sağlanabilmektedir. 1F, 2A, 3, 3A numaralı otobüsler ile Kaleiçi’nden şehir içi ulaşım sağlanabilmektedir. Bununla birlikte İstanbul’dan Edirne’ye gelmek isteyen biri için Esenler Otogarı’ndan Edirne’ye hareket eden otobüsler kullanılabilmektedir.

0 Yorum

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Erikli Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Uzunkum Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Saros Körfezi Gezilecek Yerler
GEZİ REHBERİ
Karaağaç Tren İstasyonu Tarihi