09 June 2022
ABONE OL

Edirne’den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar

Yılın her dönemi bölgesine ziyaretçi çeken Edirne’den hediyelik eşya almak Edirne’de geçen benzersiz zamanınızı hatırlamaya olanak sağlar. Anılarınız arasına yerleşen Edirne gezisini bölgenin kültürünü ve yöresel özelliklerini gözler önüne seren hediyelik eşyalar ile sevdiklerinize taşıyabilirsiniz. Tarihi şehrin sembolik özelliklerini taşıyan hediyelik eşyalar Edirne’de oldukça tercih edilmektedir. Aynı zamanda ekonomik olarak da uygun fiyatlar sunan Edirne hediyelik eşya konusunda çeşitli alternatiflerle karşımıza çıkmaktadır. Edirne denildiğinde akıllara gelen hediyelik eşyalar; kavala kurabiyesi, mis sabunu, aynalı süpürge, Edirne peyniri, üzerinde Edirne manzaraları olan buzdolabı mıknatısları ve Edirnekari’dir.

Edirne’den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar

Buzdolabı Mıknatısları

Magnet de denilen buzdolabı mıknatısları, hediyelik eşya konusunda en uygun seçimler arasında bulunmaktadır. Edirne seyahati yapanlar tarafından oldukça ilgi gören bu hedielik eşya, özellikle Selimiye Cami’nin işlemelerini içermektedir. Farklı bütçelere uygun olması sayesinde de oldukça bilinen hediyelik eşyalar arasında yer almaktadır ve şehrin farklı yerlerinde, çeşitli dükkanlarda bulunmaktadır.

Edirne Peyniri

Edirne ziyareti sırasında uzaktaki insanlara götürmek için alınan bu hediyelik eşya, lezzeti ile bilinmektedir. Edirne’ye özgü bu peynir, birçok aşamadan geçtikten sonra servis edilmektedir. Edirne’nin çoğu ilçesinin peynircilerinde bulunan Edirne peyniri, zorlanmadan bulunabilmektedir.

Kavala Kurabiyesi

Edirne kavala kurabiyesi, pişirildikten sonra pudra şekeri serpilerek servis edilen bir tatlı çeşididir. Çoğunlukla çay saatlerinde tüketilen bu eşsiz lezzet, Edirne yerlisi ve deneyenler tarafından oldukça beğenilmektedir. Hediyelik eşya olarak tercih edilmesinin sebebi de hem Edirne’ye özgü bir tat olması hem de şehrin pek çok ilçesinde bulunabilmesidir.

Mis Sabunu

Çeşitli kokuları bulunan Edirne mis sabunu, hediyelik eşya almak isteyen kişilerin ilk tercihlerinden biri olmaktadır. Oldukça eskiye dayanan mis sabunu, çeşitli çiçek ve meyve kokularını içermektedir. Şehrin birçok bölgesinde, pek çok dükkânda satışa sunulmaktadır.

Edirnekari

Bir süsleme sanatı olan Edirnekari, dekoratif amaçlar ile kullanılabilmektedir. Örneğin; tavan, yatak başlığı, pervaz, kapı gibi alanlarda sıklıkla tercih edilen bu hediyelik eşya ahşaptan hazırlanmaktadır. Edirne gezilerinde belirgin bir öneme sahip olan Edirnekari, ekonomik olarak uygun fiyatlara ziyaretçilere sunulan bir hediyelik eşyadır. 

Aynalı Süpürge

Edirne’nin yerlileri arasında oldukça ünlü olan aynalı süpürge, sıklıkla hediyelik eşya olarak alınmaktadır. Zevke göre farklı aynalarla hazırlanan bu hediyelik eşya, Edirne el sanatları arasında yer almasıyla dikkat çekmektedir.

0 Yorum

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Erikli Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Uzunkum Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Saros Körfezi Gezilecek Yerler
GEZİ REHBERİ
Karaağaç Tren İstasyonu Tarihi