25 March 2022
ABONE OL

Edirne’de Kamp Yapılacak En İyi 9 Yer

Yunanistan ile Bulgaristan arasında kalan Edirne, doğal ve kültürel olarak eşsiz güzellikteki illerimizdendir. Bu yönüyle ülkemizin batıya açılan kapısı olmaktadır. Saros Körfezi’ne ve Meriç Nehri kıyılarına ev sahipliği yapan güzellikleri ile Edirne, bölgeye her yıl yerli ve yabancı pek çok turist çekmektedir. Uzunköprü, İpsala, Enez, Havsa, Meriç, Lalapaşa, Merkez, Süloğlu, Keşan isimli 9 ilçesi olan Edirne’nin gezilecek çeşitli tarihi, kültürel ve eğlenceli yerleri vardır.

Edirne’de Kamp Yapılacak En İyi 9 Yer

İstanbul’a ve diğer şehirlere kolaylıkla ulaşılabilen bir konumda olması ziyaret etmek isteyenler için büyük bir avantajdır. Aynı zamanda şehir merkezinde ve çeşitli doğa güzellikleri barındıran diğer ilçelerinde birçok aktivite yapabilme seçeneği sunan yerler olması sıklıkla tercih edilme sebebidir. Bu aktiviteleri sunan seçeneklerden biri olan Edirne kamp alanları, tertemiz havasının tadını çıkarabilmenizi ve benzersiz bir kamp deneyimi yaşayabilmenizi sağlar. Bir yandan güneşin, kumun ve denizin tadını çıkarırken diğer yandan rahat imkanlar dahilinde kamp yapmak istiyorsanız sizin için Edirne’de kamp yapılacak en iyi 9 yer hakkında derlediğimiz bilgilere göz atabilirsiniz. 

Gökçetepe Tabiat Parkı Kamp Alanı

Doğal güzellikleri ve kültürel yapısı ile ilgi gören Gökçetepe Tabiat Parkı, kendi kendini temizleyen Saros Körfezi’nde olması nedeniyle oldukça tercih edilir. Özellikle İstanbul’a yakın olması bakımından tercih edilen Gökçetepe Tabiat Parkı kamp alanı, huzurlu bir tatil yapmak ve tertemiz deniz havası almak isteyenlerin sık gittikleri yerlerdendir.

Yeşil Kamp

Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Yeşil Kamp, Erikli Sahili’ne yakın olması ile tatil yapmak için en uygun yerlerden biridir. Yeşil Kamp, yemyeşil ve tertemiz bir ormanda güzel bir kamp deneyimi yaşamak isteyenlerin uğrak yeridir. İnternet, duş, lavabo, elektrik ve otopark gibi hizmetleri bulunan ve girişi ücretli olan bu kamp alanı hem rahat hem de ferah anlar yaşayabilmenizi sağlar.

Danişment Tabiat Parkı Kamp Alanı

Gökçetepe Tabiat Parkı’na çok yakın bir mesafede olan Danişment Tabiat Parkı, deniz manzaralı yemyeşil kamp alanları ile doğa ile iç içe bir kamp deneyimi yaşatır. Doğa harikası yerlerden biri olan Danişment Tabiat Parkı’nın kendine ait bir plajı vardır. Doğa yürüyüşü, kamp ve piknik yapmak için uygun özelliklere sahip olan bu kamp alanı, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkanlara da sahiptir. Oksijen deposu bu güzide yere İstanbul ve Tekirdağ’dan kolayca ulaşılabilmesi sayesinde huzurlu ve rahat bir şekilde kamp yapabilirsiniz.

Çamlık Kamping

Trakya’nın Bodrum’u Erikli’de bulunan Çamlık Kamp Alanı, bir yanı boylu boyunca Marmara Denizi olan doğa ile iç içe muhteşem bir yerdir. Kiralanabilen hazır kurulu çadırları bulunan kamp alanının yatak, battaniye, çarşaf ve yastık gibi hizmetleri de bulunmaktadır. Denize çok yakın olması, kamp alanının genişliği ve ferahlığı kamp deneyiminizi taçlandırabilir. Aynı zamanda Tekirdağ ve İstanbul’dan kolayca ulaşım sağlanabilmektedir.

Uzunkum Plajı Kamp Alanı

İbrice Limanı’na yakın olan Uzunkum Plajı, ismini oldukça uzun olan kıyısından alır. Genellikle arkadaş gruplarının, ailelerin tercih ettiği güvenilir plajlardandır. Kumsalın hemen yanında bulunan ağaçlık alan ise kamp yapmaya çok müsaittir. Ücreti dahilinde ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için duş, lavabo, büfe, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye olanağı da bulunur. İstanbul’a yakın olması ise günübirlik geziler veya hafta sonu gezileri için tercih edilebilmesini mümkün kılar.

Erikli Camping

Erikli Kamping, Saros Körfezi kıyısında yer alır. Keşan’da bulunan bu kamp alanı, yemyeşil ve masmavi renkleri ile göz kamaştırmaktadır. Kamp severlerin sıklıkla tercih ettiği kamp alanı olan Erikli Kamping, sahile oldukça yakındır. Kamp alanında kendi çadırınız ve ücretli karavan veya çadırlardan yararlanarak konaklayabilirsiniz. Bunların yanında özel işletmeler tarafından hizmete sunulan ağaç ev ve bungalov evlerde kalabilme olanağınız bulunur. Duş, lavabo, elektrik ve internet hizmeti sağlayan bu kamp alanında alışveriş yapabileceğiniz bir büfe de bulunmaktadır.

Denizaltı Camping

Edirne’nin Enez ilçesinde bulunan Denizaltı Camping, adını denize sıfır bir kamp alanı olmasından alır. Ferah ve geniş kamp alanlarından biri olan Denizaltı Camping, kampçılara özel plaj olanağı tanımaktadır. Bu olanaktan ücret talep edilmemesi ziyaretçiler açısından büyük bir kolaylık sağlar. Aynı zamanda plajda bulunan büfeden alışveriş yapılabilmektedir. Kendi çadırınızı kurabileceğiniz kamp alanında arzu ederseniz çadır kiralayarak da konaklama yapabilirsiniz. Bu konaklama seçeneklerinin yanında karavanda kalma olanağı da vardır. Alanda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz sayısız imkan olmasının yanında canlı müzik hizmeti de sunulmaktadır.

Fevzi Paşa Mocamp

Erikli Sahili’nde yer alan Fevzi Paşa Mocamp, yemyeşil bir çayıra kurulan çadır ve bungalov konaklama hizmeti sunan yerler arasındadır. Konumu itibarıyla yayla havası alabileceğiniz bu kamp alanı, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve rahat bir alan yaratmak için biçilmiş kaftandır. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz hizmetler sağlaması açısından da kolaylık sağlar.

Demircioğlu Camping

Demircioğlu Camping, kartpostal havasındaki doğal güzellikleri ile huzurlu bir şekilde kamp yapılabilecek yerler arasındadır. Yemyeşil ağaçların, güzel sesli kuşların olduğu bu kamp alanı, harika göl manzarası ve ulu çınarları ile büyülü vakitler geçirebilirsiniz.  Çadır ve bungalov evlerde ücretli konaklama olanağı veren alanda, keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Toplu taşıma ile ulaşabileceğiniz Demircioğlu Kamping aynı zamanda bot gezintisi yapabilme imkanı da sunar.

 

 

0 Yorum

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Erikli Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Uzunkum Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Saros Körfezi Gezilecek Yerler
GEZİ REHBERİ
Karaağaç Tren İstasyonu Tarihi