11 March 2022
ABONE OL

Edirne- Balıkesir Arası Kaç Km?

Türkiye’nin gelişmişlik açısından en büyük şehirlerinden biri olan Edirne sağladığı sosyal şartlar ile oldukça gözde bir şehir olmaktadır. Ancak her şey bununla sınırlı da değildir. Çünkü, Edirne birçok güzide tatil noktasına ve tarihsel noktaya da ev sahipliği yapmaktadır.

Edirne- Balıkesir Arası Kaç Km?

Bu nedenlerden dolayı da Edirne- Balıkesir arasının kaç km olduğu sıklıkla düşünülen, merak edilen hususların başında gelmektedir ve bazen birtakım karışıklıklara sebep olmaktadır. Çünkü, insanlar Balıkesir’e gitmek istediklerinde tam olarak nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda emin olmayabilmektedir.

Bunun önüne geçilebilmesi adına da Balıkesir’in nerede olduğu ve Edirne ile arasındaki mesafenin ne kadar olduğu üzerinde durulmalıdır. Ancak, Edirne ve Balıkesir arasındaki mesafenin ne kadar olduğuna değinmeden önce Edirne’den ve Balıkesir’dan kısa kısa bahsetmek daha doğru olacaktır.

Edirne ve Balıkesir Hakkında Kısa Bilgiler

Öncelikle Edirne’den bahsedilmek gerekirse Edirne Türkiye’nin en önemli, gelişmişlik açısından en ileri de olan şehirlerinden biridir ve bu da Edirne’nin nüfusunun diğer kentlere göre daha yüksek olmasına zemin hazırlamıştır.

Aynı zamanda da Edirne’nin yaz-kış tatillerinde sıklıkla tercih edilen birçok noktaya ev sahipliği yapması, sadece yaşam şartları nedeniyle Edirne’ye yerleşenlere bir de tatil noktaları yüzünden yerleşenler eklenmektedir ki bu da hiç azımsanacak bir oran olmamaktadır. Çünkü, zaten Türkiye’nin en önemli büyük şehrinden biri olmasından dolayı yoğun bir göç almaktayken bir de yaz ve kış tatili için sıklıkla tercih edilen noktaları sayesinde fazladan göç almaya başlamıştır ve hatırı sayılır bir nüfusu kucaklamaktadır.

Balıkesir ise yılın her dönemi yoğun bir akış elde etmekte ve binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Bu da Balıkesir için zorlu bir süreç yaratmaktadır. Çünkü, Balıkesir gözde bir il olmaktadır ve zaten hali hazırda kendi yerel halkına ev sahipliği yaparken bir de yaz ya da kış demeden binlerce insanın tercih ettiği bir yer olunca birtakım sıkıntılar yaşamaktadır. Bunların en başında muhtemelen kalabalık sorunu ve zaman zaman ortaya çıkan konaklama sorunları sayılabilmektedir.

Ancak yine de Edirne ve Balıkesir bu durumun üstesinden gelebilecek şekilde bir yapılanmaya sahip olmaktadır.

Edirne- Balıkesir Arası Ne Kadardır?

Edirne ve Balıkesir’in arasının ne kadar olduğu ise yukarıda bahsedilen özelliklerin ışığında yaklaşık 510 km’dir. Yani Balıkesir’e gelenlerin önceden konaklayacakları yeri ayarlaması çok mantıklı bir hareket olacaktır ve Balıkesir’e yoğun akının gerçekleştiği zamanlarda biraz daha geri planda kalmayı tercih etmek gerekmektedir.

0 Yorum

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Erikli Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Uzunkum Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Saros Körfezi Gezilecek Yerler
GEZİ REHBERİ
Karaağaç Tren İstasyonu Tarihi