11 January 2022
ABONE OL

Aydın- Edirne Arası Kaç Km?

Ülkemizin önemli tarihi eserlerine ev sahipliği yapan Edirne, çoğu kişinin hayatında en az bir kere görmeyi istediği çok özel bir şehirdir. Eğer Aydın’da yaşıyorsanız ve Edirne şehrine gidip gezmek istiyorsanız Edirne Aydın arası kaç km sorusunun cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Sizler için bu yazımızda Edirne Aydın arasının kaç km olduğunu ve Aydın’dan Edirne’ye nasıl gidileceğini cevapladık.

Aydın- Edirne Arası Kaç Km?

Edirne çoğu kimsenin adını bildiği Edirne Merkez, Keşan, Havsa, İpsala, Enez, Lalapaşa, Meriç ve Süloğlu ilçelerinden meydana gelir. Her biri ayrı özelliğe sahip bu ilçelerin her birine özel zaman ayırmanızı ve her ilçeyi ayrı ayrı gezmenizi tavsiye ederiz.

Edirne dünyaca meşhur Mimar Sinan’ın en önemli eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Sokullu Mehmet Paşa Camii, Rüstem Paşa Kervan Sarayı, Adalet Kasrı ve Kanuni Köprüsü gibi tarihi öneminin yanında mimari başarısı da sorgulanamayacak eserler Mimar Sinan’ın elinden çıkıp Edirne’yi taçlandırır. Değerli ustanın ustalık eserim dediği Selimiye Camii de Edirne Merkez’de yer almakta ve şehrin simgelerinden biri olarak yıllardır önemini korumaktadır.

Edirne tüm bu tarihi eserlerin yanında deniz-kum-güneş tatili yapmak için harika seçenekler sunan ve özellikle diğer tatil beldeleri gibi aşırı kalabalık olmamasıyla dikkat çeken bir şehirdir. Enez ve Keşan’a bağlı olan Erikli gibi yazlık beldelerinin plajları yanında Saros Körfezi boyunca bulabileceğiniz koylar hem huzurlu bir şekilde deniz tatili yapmanızı hem de temiz denizinin tadını çıkarmanızı sağlar.

Aydın - Edirne Arası Kaç Saat?

Aydın’dan Edirne’ye ulaşmak için seçebileceğiniz iki ulaşım yöntemi mevcuttur. Edirne’ye doğru Aydın’dan özel aracınızla yola çıkabilir ya da seyahat firmalarının sık sık düzenlediği seferlerden biriyle Edirne’ye varabilirsiniz. Aydınve Edirne Merkez arası mesafe 820 kilometredir.

Özel aracınızla seyahat etmeyi tercih ettiğiniz takdirde Aydın’dan başlayan ve Edirne Merkez’de son bulacak bir yolculuk Avrupa Otoyolu üzerinden ilerleyerek yaklaşık 8 saat sürer.

Seyahat firmalarının otobüs seferlerini tercih ettiğinizde ise her firmanın sefer saati ve otobüsün modeline göre yolculuk süresinin değişebildiğini göreceksiniz. Ancak yaklaşık olarak baktığımızda ise hemen hemen her firmanın en az 8 saatlik bir yolculuğu olacağının ve yolun durumuna göre bu sürenin daha da uzayabileceğini unutmamanız gerekir.

0 Yorum

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Erikli Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Uzunkum Plajı Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Saros Körfezi Gezilecek Yerler
GEZİ REHBERİ
Karaağaç Tren İstasyonu Tarihi