12 October 2021
ABONE OL

Edirne’nin Kaç İlçesi Var? Edirne İlçeleri

Edirne Türkiye’nin büyük illerinden biridir. Ülkemizin batı sınırını oluşturan, Yunanistan ve Bulgaristan sınırımız olan ve tarih boyunca önemini koruyan Edirne’nin 9 ilçesi vardır. Ülkemizin Avrupa’ya en yakın toprağı olan Edirne hem tarihi önemi hem de doğal güzellikleri ile her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Sahip olduğu 9 ilçenin her biri kendine has özellikleriyle turistleri kendine çekmektedir.

Edirne’nin Kaç İlçesi Var? Edirne İlçeleri

Edirne ilçe ve köyleri, özellikle günlük hayatın stresinden ve kalabalık hayattan kaçmak isteyen kişiler için en ideal tatil yerlerini ve aktivitelerini sunmaktadır. Edirne’nin bulunduğu konum Meriç Nehri, Tunca Nehri, Saros Körfezi gibi eşsiz doğal coğrafi yapılarla çok değerli bir noktadır. Hem Yunanistan hem de Bulgaristan ile sınırı olan Edirne, tarih boyunca bu sulak alanlar sayesinde de yerleşim için tercih edilen bir bölge olmuştur. Bu sebeple de tarihi açıdan çok zengin ve birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan bir şehrimizdir.

Edirne’nin 9 ilçesi Edirne Merkez, Enez, Havsa, İpsala, Keşan, Lalapaşa, Meriç, Uzunköprü ve Süloğlu ilçeleridir.

Edirne İlçeleri

Edirne Merkez

Edirne Merkez, Edirne’nin tarih başkentidir diyebiliriz. Osmanlı İmparatorluğu döneminde 88 yıl boyunca başkentlik yapan Edirne, bu sebeple sayısız cami, kervansaray, medrese ve diğer tarihi yapılara sahiptir. Özellikle Mimar Sinan’ın yapıtlarıyla daha da göz kamaştırıcı hale gelen Edirne Merkez’de Selimiye Camii, Rüstem Paşa Kervansarayı, Adalet Kasrı gibi özel yapıların yanında Edirne lezzetlerinin tadını çıkarabileceğiniz sayısız meşhur restoran da vardır.

Enez

Enez kendine has yapısı ile göz kamaştırıcı ancak çok da büyük olmayan bir Edirne ilçesidir. Enez’de sakin bir hafta sonu geçirmek, kamp yapmak ve yüzmek için tercih edebileceğiniz Enez Sahili göze çarpmaktadır. Bunun yanı sıra, başka yerde göremeyeceğiniz bir lagün gölü manzarası ve yine orada yapabileceğiniz güzel bir kamp da Enez’i kendine has yapan unsurlardandır.

Havsa

Havsa kuzeyde yer alan bir Edirne ilçesidir. Düzlük olan ve Konya yaylasında yer alan Havsa’da yapay bir gölet mevcuttur. Havsa ilçesinin yerleşim tarihi Antik Roma’ya kadar uzanmaktadır.

İpsala

İpsala Edirne’nin sınır ilçelerindendir. Kuzey batısında Meriç Nehri bulunan İpsala’nın etrafı Enez ve Keşan ile çevrilidir. İpsala Türkiye ile Yunanistan sınırını oluşturur.

Keşan

Keşan, Edirne’deki en büyük ilçelerdendir. Keşan’ın en önemli özelliği ise Ege Denizi ile çevrili olmasıdır diyebiliriz. Erikli’nin bağlı olduğu Keşan özellikle deniz tatilleri için Edirne’ye turist çeken ilçelerdendir.

Lalapaşa

Lalapaşa Edirne merkeze yaklaşık 20 km kadar uzaklıkta olan bir ilçedir. Lalapaşa da sınır ilçelerden olmakla beraber kuzey tarafında Bulgaristan ile çevrilidir.

Meriç

Meriç ilçesinin ismi Meriç Nehri’nden gelmektedir. Yunanistan ile sınır olan Meriç özellikle dünyaca ünlü Meriç Nehrini izleyerek zaman geçirebilmek için gitmeyi tercih edebileceğiniz bir ilçedir.

Uzunköprü

Edirne merkeze yaklaşık 80 km uzaklıkta olan Uzunköprü, Hürriyet Anıtı, Muradiye Camii, Aziz İoannis-Vaftizci Yahya Kilisesi gibi tarihi yapılara sahip bir ilçe olarak karşımıza çıkmaktadır.

Süloğlu

Süloğlu görece daha az bilinen ve Kırklareli ile sınırı olan bir Edirne ilçesidir. Süloğlu ilçesinde günümüze ulaşan pek fazla tarihi yapı bulunmasa da Balkan Şehitleri Abidesi bu ilçemizde yer almaktadır.

0 Yorum

Benzer İçerikler