02 August 2021
ABONE OL

Saros Körfezi Nerede? Saros Körfezi’ne Nasıl Gidilir?

El değmemiş doğası ve kendini temizleyebilme özelliğine sahip olan deniziyle ünlü Saros Körfezi, doğası, muhteşem havası ve limanlarıyla dikkat çekiyor. İstanbul’a yakın olması nedeniyle özellikle tercih edilen Saros Körfezi, Edirne’nin güney sahilleri ve Gelibolu Yarımadası’nı oluşturuyor. Biçimli ve tertemiz kumsallarıyla cazibesiyle dikkat çekiyor.

Saros Körfezi Nerede? Saros Körfezi’ne Nasıl Gidilir?

Tertemiz kumsallarıyla muhteşem bir doğa harikası olan Saros Körfezi bakir doğası ve eşsiz manzarasıyla yurt içinden ve yurt dışından tatilcilerin ilgisini çekiyor. Erikli, Yayla, Enez, Danişment, Mecidiye ve Gökçetepe gibi sahillere sahip olan ve deniz, dalış ve yelken turizminde alternatifler sunan Saros, çevre iller başta olmak üzere İstanbulluların tercih ettiği turizm bölgeleri arasında yer alıyor.

Saros Körfezi Özellikleri

Saros Körfezi, Çanakkale Boğazı’na paralel şekilde 60 kilometrelik bir sahile uzanan üçgen şekilli tertemiz kumsallarla kaplıdır. Saros Körfezi’nin güney ve doğusunu Çanakkale’nin ilçesi olan Gelibolu ve Eceabat, kuzeyini ise Edirne’nin ilçeleri olan Keşan ve Enez oluşturuyor. Saros Körfezi, su altı akıntıları sayesinde kendi kendini temizleyebilme özelliğine sahiptir.

Saros Körfezi aynı zamanda canlı popülasyonu açısından oldukça çeşitli bir yapıya sahiptir. 144 cins balık, 78 çeşit bitki ve 34 tür sünger yetişen Saros Körfezi’ndeki bu çeşitlilik buraya olan ilgiyi artırmıştır. Saros Körfezi çevresinde sanayi bölgesinin yer almaması ve deniz suyunun temiz olması nedeniyle cazibe merkezi konumundadır.

Saros Körfezi özellikle dalış meraklıları tarafından tercih ediliyor. Dalış için oldukça elverişli olan Saros Körfezi, dalgasız olması nedeniyle dalış meraklıları tarafından tercih ediliyor. Şehrin kalabalığından kaçıp doğa ile iç içe olmak isteyenler için ideal adreslerden biri olan Saros Körfezi sessiz ve huzur dolu bir tatil deneyimi sunuyor.

Saros Körfezi’ne Nasıl Gidilir?

Saros Körfezi Ege Denizi’nin kuzeyinde, Trakya kıyılarının güneyinde bulunuyor. Tekirdağ ile arasında 117 km bulunan Saros Körfezi ise İstanbul’a 260 km uzaklıkta yer alıyor. İstanbul’dan Erikli’ye ise ulaşım yaklaşık 2 saat 30 dakika sürüyor. Yakın olması nedeniyle özellikle hafta sonları tercih edilen Saros Körfezi’ne şehirler arası otobüsler kullanılarak da ulaşılabiliyor.

İstanbul’dan Saros Körfezi’ne ulaşmak isteyenler için ise Güneşli gişelerinden Trakya otoyolu Kınalı çıkışından Tekirdağ güzergahına varılır. Keşan üzerinden Gelibolu yönüne ilerlendiğinde Erikli’ye ulaşılıyor.

0 Yorum

Benzer İçerikler