Son Dakika Haberleri
/
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, deprem bölgesine gönderilen yardımların sınıflandırılarak ayrılması, kolilenmesi ve TIR’lara yüklenmesi için büyük çaba gösteren, mücadele eden Edirne Gönüllüleri ile buluştu. Gürkan, bu süreçte toplanan yardımların miktarı, giden TIR’ların sayısı ve ulaştıkları yerleri de tek tek açıkladı. Deprem bölgesinde artık kalacak yeri olmayan depremzedelerin batıya doğru göç ettiğini söyleyen Gürkan, Edirne’ye gelen depremzede sayısının an itibariyle bin 100’e ulaştığını ve buraya gelen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için Edirne Belediye Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda sosyal market kurulacağını açıkladı.
6 Şubat sabahı Kahramanmaraş’ta meydana gelen ilk depremden sonra Edirne Belediyesi, hazırlıklara başlamış ve bölgeye araç, kurtarma ekibi ve mobil ikram aracını göndermişti. Depremin ilk gününde öğle saatlerinde Edirne Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası için Edirneliler adeta seferber olmuş, çok sayıda yardımı Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’na göndermişti. Yardımların sınıflandırılması, kolilenmesi ve TIR’lara yüklenmesi ise Edirneliler tarafından gönüllü olarak gerçekleştirildi. Bölgeye gönderilen 23 TIR’dan oluşan yardım malzemelerinin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, çalışmalara katılan Edirne Gönüllüleri ile buluştu.
Barınacak yeri olmayan insanların deprem bölgelerinden batıya doğru geldiklerini de kaydeden Gürkan, gelenlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Edirne Belediyesi olarak sosyal market ve butik oluşturacaklarını söyledi. Gürkan, “Mersin, Antalya, Edirne’ye kadar. Edirne en uzak yer olmasına rağmen Edirne’ye kadar geliyorlar. Buraya kimi akrabası nedeniyle, kimi farklı nedenlerle geliyor. Şimdi önümüzdeki süreçte ülkemizin çalışması gereken, destek olması gereken, gönüllülerin destek olması gereken konu bu. Şehrimize gelen depremzedelere destek olmak, yardımcı olmak. Mezitli Belediye Başkanı aradı beni. 60 bin depremzede gelmiş Mezitli’ye. Aniden 60 bin kişinin gelmesi demek, o şehirdeki her şeyin altüst olması demektir. Çünkü su tedariki yapmanız gerek, kanalizasyonunuz mevcut nüfusunuza göre planlanmış. Marketleriniz, gıda tedarikiniz ona göre planlanmış. Bu bütün hesapları değiştiren bir durum. Edirne’ye de şu ana kadar 1100 kişi geldi. Depreme, yataklarında pijamaları ile yakalandıkları için giyecek başta olmak üzere her şeye ihtiyaçları var. Sizlerle birlikte şunu yapmak istiyoruz. Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı binasında Sosyal market ve butik oluşturmak istiyoruz. Elimizdeki giysileri, tıpkı mağazadakiler gibi ayırmayı planlıyoruz. Şehrimize gelen bu insanlar, buraya gelip eşya ihtiyaçlarını temin etsinler. Yanına gıda ile ilgili bir bölüm ekleyeceğiz ama 17 Şubat’tan sonra Valilik, AFAD ya da koordinasyon birimi gelen depremzedelerden birçoğunu yurtlara yerleştirmeyi planlıyorlar. Sanırım orada yemek ihtiyacı çok fazla olmaz. Gıda marketi kararını o zaman netleştireceğiz. İnsanların iç çamaşırına çok ihtiyacı var. İstanbul’dan firmalar ile görüştük. Çeşitli boylarda 5 bin takım iç çamaşırı belediye olarak biz alacağız. Burada onları da vereceğiz. Alt katta iki atölyemizi kıyafet değiştirme odası olarak düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, deprem bölgesi için yaptıkları çağrı üzerine Edirne Belediyesi’ne gelen yardımların son durumunu da hazırlanan bir çizelge ile katılımcılara anlattı.
0 Yorum