19 January 2022
ABONE OL

Madımak Otu Nasıl Pişirilir?

Madımak otu ya da halk arasında bilinen diğer adları ile keçi memesi, söğüt otu, kuş ekmeği denilen bu ot doğada kendi başına büyüyen, yetişen ve farklı iklim koşulları söz konusu olduğunda da dayanıklılığı, direnci ile kendinden söz ettirmeyi başaran çok özel bir ottur.

Madımak Otu Nasıl Pişirilir?

Tek bir yöreye özgü olmayan bu ot ülkemizin farklı bölgelerinde de yetişebilmesinin yanı sıra nisan ve haziran ayları arasında bol bol bulunabilen hatta bazı yörelerde temmuz ya da ağustos aylarına kadar bulunabilecek bir ottur. Aynı zamanda da Kuzukulağıgiller familyasına mensup olan bu otun yapraklarının yanı sıra sapları da yumuşak olduğu için tüketilebilmektedir.

Madımak Otuna Nasıl Ulaşılabilir?

Madımak otu ülkemizin pek çok bölgesinde yetişen bir bitki olduğu için oldukça özeldir. Çünkü, ülkemizdeki pek çok kişi tarafından rahatlıkla semt pazarlarında ya da dağda, bayırda erişilebilen, görülebilen bir ottur. Bu nedenle de madımak otuna ulaşmak oldukça kolaydır.

Madımak Nasıl Tüketilir?

Madımak otunu tüketebilmek için pek çok yol vardır. Bu yolların ilki taze toplanmış ya da taze alınmış olan madımaklardan güzel bir salata yapmaktır. Eğer yeşilliklerden oluşan salataları seviyorsanız bol limonlu ve yağlı bir şekilde madımak salatası yapabilirsiniz. Madımak salatasının yanı sıra el yufkalarının içime çıtır çıtır koyup tuzla yiyebilirsiniz. Aynı zamanda baharatlarla güzelce pişireceğiniz madımaklardan börek yapmanızda oldukça kolaydır.

Madımakları tüketebileceğiniz bir diğer yol ise madımakları güzelce pişirip çorba halinde tüketmenizdir. Bunun yanı sıra çeşitli hamur işlerinde iç harç olarak kullanabilir, zeytinyağlı, pastırmalı, yoğurtlu alternatiflerle harmanlayarak tüketebilirsiniz.

Kurutulmuş halinde kolaylıkla aktarlarda bulabileceğiniz madımaklar ile güzel bir çay yapmanız ise hem midenize hem de bağırsaklarınıza iyi gelecektir.

Madımak Otunun Yararları

Madımak otunun pek çok özelliği vardır. Özellikle de insan vücudunu serbest radikallere karşı ciddi oranda koruyabilmesi ve kan şekerini dengelemesi bilinen en önemli özellikleri arasında yer almaktadır. Ayrıca yüksek kan şekerini normal seviyeye indirebilmesi ve idrar sökücü özelliği de madımağın faydaları arasında sayılabilir.

Madımak otunu eğer çay olarak kullanmak isterseniz mide ve bağırsakları rahatlattığı, antiseptik özelliği sayesinde mide ve bağırsakta meydana gelebilecek hastalıklara karşı dirençli olduğunu ve ishal gibi sorunları çözme noktasında etkili olduğunu söylemek gerekir.

0 Yorum

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı
BİLGİ KÖŞESİ
Hünnap Nedir? Faydaları Nelerdir?
BİLGİ KÖŞESİ
Temel Kamp Malzemeleri Nelerdir?