03 January 2023
ABONE OL

Evinizi Yenilemenin Maliyetsiz Yolları

Demode, yıpranmış ve eski görünen evleri baştan aşağı tadilat ile değiştirmek yerine daha uygun bir bütçe ayırarak yenilemek mümkündür. Uygun bir maliyet ile basit değişiklikler yaparak modern ve yeni bir eve sahip olmak mümkündür. Maliyetsiz ev yenileme fikirleri ile ufak ve ucuz yollu değişimler yapabilirsiniz. Bu uygulamalar evinizin tüm havasını değiştirecek ve evinize yeni bir soluk getirecektir. Peki, eski ev yenileme teknikleri nelerdir?

Evinizi Yenilemenin Maliyetsiz Yolları

Kapıları Boyayın

Yalnızca dış kapıyı boyamak dahi evinize yeni bir hava getirecektir. Ancak siz yine de isteğe göre evinizin tüm kapılarını boyayarak evinize yepyeni bir hava katabilirsiniz. Gereksinim duyacağınız tek şey bir miktar boya ve birkaç saat olacağı için fazla efor veya para sarf etmenize gerek kalmaz. İç kapılar için yağlı boya, dış kapı için ise yarı parlak veya sayen boya tercih edebilirsiniz.

Kapı Kollarını Yenileyin

Kapılarınız eskidiği zaman onları yenilemenin en maliyetsiz ve kolay yollarından biri kollarını değiştirmektir. Kapı kolları evde en çok elimizin değdiği yerlerdendir. Bu nedenle zaman geçtikçe boyası yıpranır. Yapı marketlerden veya online alışveriş sitelerinden alabileceğiniz kapı kollarını kolaylıkla takabilirsiniz. Uygun fiyatlarla satışa sunulan kapı kolu modelleri arasından kapınıza ve evinizin konseptine en uygun olanı seçebilirsiniz.

Duvarları Boyayın

Zamanla is, nikotin veya yağ gibi dış etkenler sebebi ile sararan duvarları boyayarak yepyeni bir görünüm elde edebilmek mümkündür. Ev içerisindeki eşyalar ne kadar yeni ve güzel olsa da duvarlarınız kirli görünüyorsa genel açıdan kötü bir görünüm ortaya çıkabilir. Duvar boyamak için uzman yardımı alabileceğiniz gibi kendiniz de pratik ve kolay bir şekilde boyayabilirsiniz. Aynı zamanda sevdiklerinizle birlikte oldukça keyifli bir aktivite de yapmış olursunuz.

Derzleri Beyazlatın

Fayans temizliği kadar derz temizliği de önemlidir. Ancak zaman geçtikçe derzler ne kadar temizlenirse temizlensin, kirli ve kötü bir görünüm kazanır. Bu nedenle derzlerin beyazlatılması temiz ve güzel bir görünüm için önemlidir. Kırık derzleri derz dolgusu ile yenileyebilirsiniz. Kararmış derzleri de temizledikten sonra beyazlatıcı derz kalemi kullanabilirsiniz.

Aydınlatmalardan Yardım Alın

Eski ev yenileme yolları arasında iç mekan aydınlatmalarını yenilemek bulunur. Pratik ve ucuz bir yol olan aydınlatma yenileme, ufak ancak etkili değişiklikler arasında yer alır. Sararmış, yıpranmış ve demode avizelerin yerine daha modern modeller tercih ederek evinize ucuz yollu yenilik getirebilirsiniz. Aynı zamanda abajur ya da lambader gibi ek aydınlatma ürünlerini de tercih edebilirsiniz.

Duvar Aksesuarlarından Yararlanın

Duvar aksesuarları, yaşam alalarını kişisel bir hale getirmenin keyifli ve kolay yolları arasında bulunur. Tablo, resim veya objeler ile duvarlarınıza daha dekoratif bir görüntü katabilirsiniz.

0 Yorum

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı
BİLGİ KÖŞESİ
Hünnap Nedir? Faydaları Nelerdir?
BİLGİ KÖŞESİ
Temel Kamp Malzemeleri Nelerdir?