14 January 2022
ABONE OL

Badem Ununun Faydaları

Doğal beslenme alışkanlıklarının yoğun bir gelişim gösterdiği günümüz dünyasında birçok vegan, vejetaryen ya da glüten hassasiyetine sahip olan kişiler çeşitli ürünlerde çeşitli alternatif arayışlarına girmişlerdir. Bu alternatif arayışlarında ise en yaygın olarak kullanılan ürünler arasında badem hiç şüphesiz çok özel bir konumlandırmaya sahiptir.  Çünkü, badem hem sağlıklı hem de güzel tatlı bir kuruyemiş olarak kendine yer edinmiştir. Bu nedenle sizler için badem ununun faydaları ile ilgili birkaç bilgi derledik.

Badem Ununun Faydaları

Badem ununun pek çok faydasının olduğu bilinen bir gerçektir. Bu nedenle de sizler için genel anlamda bademin ve badem ununun ne gibi faydaları olduğundan kısaca söz ettik.

Bademin Faydaları Nelerdir?

Badem bilindiği gibi pek çok uzmanın sağlıklı kuruyemişler olarak ifade ettiği bir yemiştir. Bundan dolayı da pek çok faydasının olduğunun altının çizilmesi gerekir. Bu faydalardan kısaca bahsetmek gerekirse badem içerdiği, protein, E vitamini, fosfor ve lifler açısından oldukça zengin bir yemiştir. Bu nedenle de hem kuruyemişlerde hem de çeşitli ürünlerin yapılışında tercih edilen bir yapıya sahiptir.

Kaliforniya Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmaya göre ise badem ununun bir bardağında ortalama 80 ile 90 adet badem bulunduğu ölçülmüştür. Bu badem oranı ise bir insanın gün içerisinde alması gereken E vitamininin neredeyse tamamına tekabül etmektedir. Bu bakımdan da eğer kişinin E vitamini eksikliği söz konusuysa beyaz un yerine badem unu gibi alternatif unları tercih etmesi hem sağlığının korunması hem de gerekli vitamin değerlerini alabilmesi bakımından oldukça önemlidir.

Evde Badem Unu Nasıl Yapılır?

Badem unu yapılması oldukça kolay olan ve evde de oldukça kolay bir şekilde yapılabilecek bir undur. Çünkü evde badem unu yapmak için yalnızca çiğ bademe ve sıcak suya ihtiyaç duyulacaktır. Bu bakımdan da aslında oldukça az malzeme ile yapılabilecek bir undur. Ancak yine de sizler için kısaca yapılışını anlattık.

Badem unu yapmak için öncelikle bademleri kaynar suya koymanız ve ortalama 25 dakika bunların kaynamasına izin vermeniz önerilir. Ardından bademleri süzmeniz ve kabuklarını soymanız gerekecektir. Kabukları soyulan bademleri havlu ya da kağıt peçete yardımıyla kurulamanızın ardından ise mutfak robotu ile bademleri un haline getirmeniz gerekecektir. Daha sonrasında ise elde edilen unu geniş bir tepsiye döküp kurumaya bırakmanız ve sonrasında hava geçirmeyen bir kavanoza koyarak istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

0 Yorum

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı
BİLGİ KÖŞESİ
Hünnap Nedir? Faydaları Nelerdir?
BİLGİ KÖŞESİ
Temel Kamp Malzemeleri Nelerdir?