13 October 2022
ABONE OL

Selimiye Arasta Çarşısı Nerede? Nasıl Gidilir?

Selimiye Arasta Çarşısı, Edirne kent merkezinde bulunuyor. Selimiye Arastası veya Arasta Çarşısı olarak bilinen bu yapı 1590 yıllında III. Murat Selimiye camisine gelir sağlamak için inşa edilmiştir. Osmanlı Devleti’nin 19. yüzyıla kadar han ve çarşılarıyla meşhur olan şehirlerinin başında Edirne geliyordu. Osmanlı’da bu yana çarşılarıyla tanınan şehirde çok sayıda çarşı seçeneği bulunmaktadır.

Selimiye Arasta Çarşısı Nerede? Nasıl Gidilir?

Selimiye Arasta Çarşısı Selimiye Camisi'ne gelir sağlamak amacıyla inşa edilmiştir. Arasta Çarşısı tarihi oldukça eskiye dayanıyor. Günümüzde hala popülerliğini koruyan Arasta Çarşısı, turistlerin uğrak yerlerinden biri oluyor. Burada Edirne’ye ait pek çok yöresel ürünü ve hediyelik eşyayı bulabilirsiniz. Arasta Çarşısı’nda toplamda 124 dükkân aktif olarak çalışıyor.

Sevdiklerinize Edirne’ye özgü hediyelik eşyalar almak istiyorsanız burası tam size göre. Edirne gezilecek yerler arasında bulunan Selimiye Arasta Çarşı günümüzde hala popülerliğini koruyan bir mekân olduğu için gelişmeye devam ediyor. Edirne Arasta Çarşısı dükkanları birbirinden farklı olmaları sayesinde aradığınız pek çok şeyi bu çarşıda bulabilmenizi imkanlı kılıyor.

Yolu ilk kez Edirne’ye düşenler için Arasta Çarşısı’nı bulmak kolay olmayabilir. Şehir merkezine ulaştıktan sonra Selimiye Arasta Çarşısı için toplu taşımayı kullanabilirsiniz. Edirne’ye geliş şeklinize göre ulaşım seçenekleri değişiklik gösterebilir.

Özel araçla geliyorsanız İstanbul’dan D100 Karayolu ve TEM otoyolu ile Edirne’ye ulaşım sağlayabilirsiniz. Edirne merkezde yer alan Selimiye Camisi’ne ve Arasta Çarşısı’na aynı çatı altında ulaşabilirsiniz. Bu sayede iki tarihi yapıyı bir arada ziyaret edebilirsiniz.

Selimiye Arasta Çarşısı’ndan Ne Alınır?

Rotasını Edirne’ye çeviren herkesin merak ettiği farklı detaylar vardır. Doğal ve tarihi güzellikler başta olmak üzere pek çok harikayı bir arada sunan Edirne’de zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz. Edirne’den dönerken sevdiklerinize hediye almak ya da şehre özgü güzellikleri kendinizle beraber taşımak isteyebilirsiniz.

Edirne’nin kendine özgü hediyelik eşyaları sayesinde günlük yaşamda kullanabileceğiniz ürünler satın alabilirsiniz. Selimiye Arasta Çarşısı’nda bu anlamda hizmet veren çok sayıda dükkân mevcut. Edirne’nin meşhur lezzetlerini burada tadabilir ve dilerseniz paket halinde sevdikleriniz için de hediye alabilirsiniz.

0 Yorum

Benzer İçerikler

ALIŞVERİŞ
Edirne Alışveriş Rehberi